Friday, July 29, 2011

one piece one piece.. just for a one piece...

 one piece... maksud dalam bahasa sekeping..  hee. sekeping ape.. um tak tahu lah sekeping apa. sekeping hati..? sekeping harapan? harapan boleh jadi sekeping ke? haha. dah la asyik sekeping je. pening dah kepala ni.. kang ade pulak yang kena tampar ni.. :P

      ye ye Hanis. Alah ( kak Lah) buat laa ni.. hee. ni permintaan adik perempuan sy yg comel lagi ngade2. suka main dengan org ye. suka geletek ngn mcm2 lagi lah. same cm org tu . tapi orang nye rajin.. walaupun em dulu dia kurg sikit. tapi dia seorang yg sangat rajin berusaha.. kagum tengok usaha dia.. sampai akhirnya sekarang dia berjaya menunjuk kan peningkatan.. tapi sebab dia rajin selalu kena puji ngn mak ayah.. uwaah. hee sdikit jeles. tapi sy pun akan bersemangat cam adik jugak.. usaha sungguh2. kan kan. bak kata ayah.. "Orang yang pandai tu tak bererti dia akan berjaya. kalau pandai pun kalau dia malas akhirnye nanti tetap tak dapat ape jugak.. jadi walaupun tak pandai mana pun ke.. jangan lah mudah putus asa..sebab orang yang rajin itu lah orang yang sebenarnye orang yg berjaya". um tapi kadang2 nangis jugak sb tak dapat jawab exam... huhu. tapi kalau cam ni je nanti kena marah. tamaw camni tamaw. tak yah tension2. g tido. hee. ye2 baik.. hehe. 

  
           Insan yg cemerlang tak pernah kenal erti putus asa. sekali dia gagal, dia akan bangkit semula. Usaha, dan teruskan usaha sehingga berjaya. tak pernah kenal erti jemu. tapi jangan lupa doa dan tawakal kepada Allah. kerana Allah suka dan sayang kepada hamba2 nya yg berusaha dan bertawakal kepadanya. wallahualam. 
hehe terima kasih.. :P
 haa. balik ke topik yang asal.. waa jauh dah merantau.  teringat kat ustaz yg mengajar.. selalu cite jauh je melencong. tapi  best. hehe. oke2. sebenarnye nak konsi video ni.. adik perempuan dan adik lelaki buat..


tengok tau. pastu kalau rajin comment dan rate kn lah yaaa... :P


http://www.youtube.com/watch?v=a5vCxYcdFbg 

oke.. assalamualaikum.. belajar rajin2 yaa semua.. syg 


6 comments:

  1. One piece best. Naruto pon best gak. Try la layan. Hehe. Kena rajin ngan jgn putus asa. Ok. Insyaalah ingat sampai bila2. Hee. Thanks. Video pon best. Pandai adik buat.

    ReplyDelete
  2. jika tak mendapat apa yg diimpi, bkn bermakna gagal, tapi belum berjaya.. :)

    ReplyDelete
  3. Betul3.. Kunci utama kejayaan bukan pandai tetapi rajin :) Hahaha anime...

    ReplyDelete
  4. betul..rebah sekali x bermakna xleh bangun da

    ReplyDelete
  5. sempat lagi letak video kartun one piece kat situ...

    ReplyDelete
  6. hehe. betul2.. :)

    eh sempat jee. hehe. tu adik yg buat video tu. jadi saja mau letak ats prmintaan adk perempuan kesayangan. hee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...